Nachtrust

Lief dagboek, Wha ik voel me letterlijk een zombie! Mijn wallen zijn weer flink zichtbaar. O no! De kinderen hebben ons een lange avond en een slapeloze nacht bezorgd.
En dan denk ik nog wel dat mijn kinderen groot zijn 😰.

Moe, ik kan niet slapen! Moe, ik ben bang. Weg is mijn heerlijke momentje in bad en weg mijn avondje ontspanning voor de tv.

Onze jongste zoon had tijdens het koffiedrinken bij mijn ouders een nieuwsberichtje gehoord over één of ander bompakket dat gevonden was in een park. Alle toeters en bellen waren erbij. Lees politie, ziekenauto enz.

Dit zorgde ervoor dat onze jongste zoon niet kon slapen. Ik stelde hem het volgende voor. Ga een aantal Donald Ducks lezen, denk aan het gezellig avondje wat komen gaat. Het lukte helaas niet. Hij bleef jammeren. Hierdoor kon onze oudste ook niet in slaap komen.
Het was ondertussen al laat geworden.
Ik dacht als ik zelf op bed ga, dan gaan ze misschien wel slapen. Maar nee hoor, daar stond de jongste weer voor mijn slaapkamerdeur. Ik besloot te doen wat ik altijd doe als hij bang is. Bidden….

Even later kwam de oudste aan onze slaapkamerdeur. Het was inmiddels al diep in de nacht.
Moe, ik kan nog steeds niet in slaap komen. Wil je met mij ook bidden?!
Ik zei; Nee Teunis, je bent 11 jaar en je kunt wel voor jezelf bidden en gaan slapen. Ik was boos en vermoeid en dit was het resultaat. Moeder?! Weer riep de oudste. Ik klom uit mijn bed en liep zijn slaapkamer in. Wat is er nu eigenlijk allemaal aan de hand reageerde ik boos. Hij vertelde dat hij over zijn slaap heen was. Ik besloot om gehoor te geven aan zijn vraag, ik bad voor hem. Want dat was toch wel het enigste en belangrijkste wat ik nu kon doen.

Na een lange tijd en onrustige nacht werd het dan eindelijk stil in huize Wakker.

Thema: geloofsopvoeding, bidden.

Bijbeltekst: Deuteronomium 6: 6 en 7 Houd de geboden die Ik u vandaag opleg steeds in gedachten. Prent ze uw kinderen in en spreek er steeds over, thuis en onderweg, als u naar bed gaat en als u opstaat. ( NBG).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *