Gemeente zijn doe je samen

Lief dagboek. Allereerst wil ik dit even kwijt, ik besef heel goed dat het een voorrecht is om naar de kerk te kunnen gaan. Ik weet dat veel andere christenen thuis zitten, omdat ze niet kunnen gaan. Ik bid voor ze.

Ik zat dus vanmorgen in de kerk. De preek ging grotendeels over diakenen. Ik dacht echt tijdens het op schrijven ✍️ van de preek het volgende: Wat heb IK hieraan?! Lekker egoïstisch of niet dan.

In plaats van mij zelf te willen vullen, ik ben nogal leergierig ingesteld, ging Gods Geest aan het werk. Terwijl ik de preek eerst saai vond begon de boodschap van Bert Boer (wij noemen onze voorganger bij naam en achternaam) me te raken.

Als diaken in de gemeente heb je een aantal voorwaardes om te dienen in je kerk. Nu, ik ben toch geen diaken! Toch was deze boodschap ook voor mij. Want weet je; God spreekt door Bijbelteksten en mensen heen.

Herken je het dat God door Bijbelteksten en mensen heen spreekt? Hoe dan?

De kern van de boodschap die God mij vertelde was het volgende; Als lid van de gemeente ben je werkzaam. Om goed te kunnen functioneren moet je je zelf grenzen stellen. Anders laat je bijvoorbeeld steken vallen.
Het is goed om een goed getuigenis te geven. Kunnen mensen zien dat jij bijvoorbeeld vriendelijk en geduldig bent tijdens het dienen in je kerk?
Ook is het belangrijk dat je een geestvervuld leven leidt. Ben je gericht op God of op de wereld.
Geef je mensen de ruimte? Binnen jouw gemeente kunnen er mensen opstaan die graag een taak willen doen in de gemeente. Zie jij ze en verwijs jij hen door, zodat ze een taak kunnen uitvoeren?
Ben jij iemand die bid in je kerk ? Voorbede doen voor mensen die ziek zijn?

Dit was de hoofdboodschap en ja ik voelde me wel aan gesproken, vooral op het laatste punt. Laat maar komen die gebedslijst 😄.

Na de dienst zag ik een gemeentelid staan en ik sprak haar aan. En ja hoor, binnenkort wordt ik toegevoegd aan de ‘gebedsboom’ van onze gemeente. Er ligt een nieuwe taak op mij te wachten🙏🏻.

Thema: Gods stem verstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *