Hoe vier jij Sinterklaas?

Lief dagboek. Ik ben opgegroeid met een vader die zichzelf op pakjesavond als Sinterklaas verkleedde. Het was thuis één groot feest en ik heb er mooie herinneringen aan. Toen onze eigen jongens nog klein waren zette ik deze traditie voort. We gingen samen naar de haven waar de Sinterklaasboot aankwam. Ze zetten hun schoentje bij de deur. En tijdens pakjesavond kregen de kinderen hun pietenpakjes aan. Op zolder zette ik het dakraam wagenwijd open met daaronder een grote zak met cadeautjes. Het was ieder jaar een feest. Totdat er twee jaar geleden een knop om ging. Ik dacht maar aan één ding: Ik stop er mee! Al dat gelieg en dan is de oorsprong van dit feest ook niet te filmen! Weet je wat ik vervolgens deed?
Ik gaf de kinderen in November al hun cadeau. Zo opgelost! Geen Sinterklaas hier meer de deur in.

Onze kinderen weten inmiddels nu ze ouder zijn de oorsprong van Sinterklaas. Ook weten ze dat ik hun cadeautjes koop. Ze weten mijn gedachtengang ook. En ze respecteren die en ik die van hen. Ik laat mijn jongste nu weer intens genieten van wat hij meekrijgt op school. En net als van ouds geven we ieder jaar speelgoed weg aan kinderen die weinig hebben. Een traditie die we wel voortzetten.

En nu dit jaar? Ik ben weer een beetje bijgedraaid zullen we maar zeggen. Er wordt dit jaar weer gewoon een gezellig avondje gehouden. Waarom? Omdat het leven een zucht is en zo ontzettend kostbaar. Ik gun mijn jongens een fijne pakjesavond. Niet gericht op Sinterklaas maar wel gericht op elkaar.
Genietend dat we elkaar hebben, gezond zijn en dankbaar voor wat we ieder jaar uit Gods hand ontvangen.

Hoe vier jij Sinterklaas?
Thema: gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *